ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΔΊΩΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ ΚΈΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 502 ΔΙΚΟΓΡΑΦΊΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΗΚΑΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ

Δίωξη στην εισαγγελέα Κέρκυρας για τις 502 δικογραφίες που εξαφανίστηκαν


Ποινική δίωξη ασκήθηκε στη μέχρι πρότινος εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας , στην οποία αποδίδεται η απώλεια 502 δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού, περιστατικό πρωτόγνωρο, στα δικαστικά χρονικά της χώρας.

Όπως αναφέρει το dikografies.blogspot.gr, επικαλούμενο την εφημερίδα "Παραπολιτικά", εναντίον της εισαγγελικής λειτουργού ασκήθηκε ποινική δίωξη, για υπεξαγωγή εγγράφων και ψευδή βεβαίωση, καθώς από την κατεπείγουσα δικαστική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε σε χρόνο – αστραπή, προέκυψε ότι, οι 502 δικογραφίες χάθηκαν, ενώ τις είχε χρεωθεί, για να τις επεξεργαστεί και να τις επιστρέψει στην υπηρεσία της.
Η υπόθεση της απώλειας των 502 δικογραφιών, έχει σημάνει... συναγερμό στη Δικαιοσύνη, καθώς το πιθανότερο είναι ότι, όλες αυτές οι υποθέσεις θα παραγραφούν.
Ηδη, οι δικηγόροι του νησιού, σε συνεννόηση με δικαστικούς υπαλλήλους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, τρέχουν και δεν φτάνουν, προσπαθώντας να κάνουν ανασύσταση τω δικογραφιών, που χάθηκαν, πολλές από τις οποίες εκκρεμούσαν από το 2010 και υπάρχει κίνδυνος, να έχουν παραγραφεί.
Εναντίον της εισαγγελέα, ασκήθηκε από την Επιθεώρηση του Αρείου Πάγου και πειθαρχική δίωξη, για την απώλεια των δικογραφιών, προκειμένου να τιμωρηθεί και πειθαρχικά.
Παράλληλα έχει ενημερωθεί από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος μπορεί να υποβάλλει ερώτημα, για την οριστική αποβολή της από το Δικαστικό Σώμα. Επειδή η υπόθεση θεωρείται σοβαρότατη και υψίστης σημασίας, η δικογραφία για την εναντίον της ποινική δίωξη, με παραγγελία του εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, χρεώθηκε σε ανακριτή διαφθοράς, προκειμένου, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση.
Στο μεταξύ, μετατέθηκε από την  Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η μέχρι πρότινος εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία διώκεται ποινικά, για την απώλεια των 502 δικογραφιών.
Συγκεκριμένα, το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου την μετέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να βρίσκεται υπό... παρακολούθηση, μέχρι να κριθεί η υπόθεση της πειθαρχικά, αλλά και ποινικά.
Η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός βάσει των κατηγοριών, που αντιμετωπίζει, κινδυνεύει να τιμωρηθεί πειθαρχικά, ακόμη και με οριστική αργία, αλλά και ποινικά, αφού είναι κατηγορούμενη, υπεξαγωγή εγγράφων και ψευδή βεβαίωση, αδικήματα, που επισύρουν ποινές φυλάκισης.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες διερευνάται και το ενδεχόμενο  η κατηγορούμενη εισαγγελέας, να μην έχει χάσει τις 502 δικογραφίες, αλλά να τις έχει ολοκληρώσει και να έχουν δικαστεί οι υποθέσεις αυτές, αλλά να έχει ξεχάσει, να ενημερώσει τα σχετικά πρωτόκολλα!!
         ΠΗΓΗ


Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΙΙ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ

1.0 Επιτροπές Δικαίου & Πειθαρχικού
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ
1.0 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
1.2.1. Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ’ αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.
1.2.2. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.
ΣΕΛΙΔΑ 5 από 40
1.2.3. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),
1.2.4. Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.
1.2.5. Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ’ αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.
1.2.6. Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ., του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών ή εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.
1.2.7. Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.
1.2.8. Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ

1.0. Επιτροπή συγκρότησης Ειδικού δικαστηρίου που καλείται να αποδώσει άμεσα δικαιοσύνη στα αποτελέσματα των Επιτροπών ελέγχου επί όλων των σημαντικών θεμάτων της Πολιτείας και θα επιβάλλει τις ανάλογες ποινές που θα αποφασιστεί. Η Επιτροπή Συγκρότησης έχει χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών από την κατάθεση των νομοσχεδίων για την σύσταση του Ειδικού Δικαστηρίου.
2.0. Επιτροπή ελέγχου για το Δικαστικό Σώμα:
2.1. Επιτροπή ελέγχου όλων των Δικαστικών λειτουργών για τη μέχρι τώρα δράση και λειτουργία τους.
2.2. Εντατικά σεμινάρια για την εμπέδωση του ρόλου του Δικαστικού λειτουργού.
ΣΕΛΙΔΑ 10 από 40
2.3. Εντατικά σεμινάρια για εφαρμογή της διορθωτικής, της διανεμητικής και της εθιμικής δικαιοσύνης.
3.0. Το Πειθαρχικό Σώμα, είναι ανεξάρτητο σώμα για να μπορεί αμερόληπτα να διενεργεί ελέγχους, γνωματεύσεις, να επιμελείται θέματα που άπτονται της δικαιοσύνης.
4.0. Οι επιτροπές πειθαρχικού θα εποπτεύσουν και θα συντονίσουν με κάθε διαφάνεια όλες τις πράξεις και σε κοινή δημόσια θέα.
5.0. Επιτροπή Δικαίου, η οποία θα ενεργεί αυτόνομα και θα εποπτεύει τη λειτουργία ολόκληρης της διακυβέρνησης.
6.0. Οι Επιτροπές θα απαρτίζονται από ανεξάρτητους νομικούς συμβούλους, δικαστικούς, εισαγγελείς, επόπτες, οικονομολόγους κ.α. καθώς και θα μπορούν να συμβουλεύονται οιονδήποτε κρίνουν αναγκαίο για τη διεκπεραίωση της πράξης.
7.0. Αφού περατωθεί η έρευνα των εμπειρογνωμόνων όπως πιο πάνω περιγράφεται και σημειωθούν αξιόποινα παραπτώματα από τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλ. από τους ασκούντες δημόσιο αξίωμα (ακόμα και για τους μη εν ενεργεία ) καθώς και οι σχετικοί σύμβουλοι πάσης μορφής, κράτη, τράπεζες κ.ο.κ., οι επιτροπές πειθαρχικού θα αναλάβουν να συντάξουν την ανάλογη δικογραφία, θα συντονίσουν, εκτελέσουν καθώς και θα εποπτεύσουν τη διαδικασία εκδίκασης από το Ειδικό Δικαστικό σώμα και θα εποπτεύσουν την υλοποίηση των αποφάσεων εντός χρονικού πλαισίου που θα τεθεί στην πορεία.
8.0. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις του ειδικού δικαστηρίου θα είναι άμεσα εκτελεστέες.

ΔΙΚΑΣΤΕΣ

19.1. Η δικαιοσύνη είναι μία από τις δώδεκα Αξίες του Ελλάνιου Αξιακού Συστήματος.
19.2. Η ευρυθμία μιας Πολιτείας στηρίζεται στην ισοπολιτεία, στην ισονομία και στην ισοκρατία των πολιτών. Για να υπάρξουν αυτά τα δυνατά στηρίγματα της Πολιτείας, η δικαιοσύνη πρέπει να αποδίδει το δίκαιο με άριστο τρόπο διανεμητικά, διορθωτικά και με αμοιβαιότητα.
19.3. Αυτή την απόδοση του δικαίου καλείται ως καθήκον του να το εκτελέσει το Δικαστικό Σώμα. Η Πολιτεία στηρίζεται στο λειτούργημα του επειδή η Δημοκρατία μεγαλουργεί μόνο όταν η Δικαιοσύνη λειτουργεί άριστα.
19.4. Οι Δικαστικοί οφείλουν να τηρούν και να επιβάλλουν το νόμο και τη δικαιοσύνη απαρέγκλιτα και αμερόληπτα. Οι Δικαστές όλων των επιπέδων και ειδικοτήτων, θα πρέπει αυστηρά και ευσυνείδητα να απέχουν από οποιεσδήποτε ομαδοποιήσεις κάτω από στοές, clubΣΕΛΙΔΑ 31 από 40  τάγματα, κτλ για να είναι σε θέση να λειτουργούν αμερόληπτα το λειτούργημά τους.
19.5. Οι Δικαστικοί θα τιμούνται από την Πολιτεία, εφόσον προωθούν τη λειτουργία της στον Άξονα των Ελλάνιων Πρωτοκόλλων, θα προστατεύονται και θα ικανοποιούνται ηθικά και υλικά με τον καλύτερο τρόπο.